Categorieën

Verhoog je metabolisme nu de winter eraan komt !

1. Eet regelmatig
Wanneer je gedurende de hele dag kleine porties eet, blijft je stofwisseling op gang. Met 5-6 eetmomenten per dag kan jouw stofwisseling al verhogen en zorg je ervoor dat je lichaam niet 'stilvalt'. Wanneer je maar drie grote maaltijden per dag zou eten, is het mogelijk dat je stofwisseling vertraagt. Wanneer je elk eetmoment voorziet van 15gram eiwitten, dan voorzie je ook je spieren van voldoende voeding. Zo blijft je spiermassa (de verbrandingsmotor van je lichaam) behouden.

2. Eet voeding met een hoge thermische waarde
Voeding met een hoge concentratie aan vezels en eiwitten hebben een hoge thermische waarde. Dit betekent dat je lichaam dit 'moeilijker' verteert, waardoor je lichaam extra energie verbruikt om deze voeding te verbranden. Bij Lignavita trachten we steeds veel vezels en eiwitten toe te voegen aan al onze producten.

3. Eet rustig
Neem niet te grote porties en neem tijd voor je maaltijd of tussendoortje. Kauw wat langer, slik rustig,...

4. Eet eiwitten
Net zoals de regel bij voedingswaarde met een hoge thermische waarde, verbruikt je lichaam ook meer energie om eiwitten af te breken en op te nemen.

5. Sla het ontbijt niet over
Wanneer je 's ochtends eet, komt je stofwisseling sneller op gang. Als je moeite hebt met 's ochtends te ontbijten, probeer dan eens een shake. Een goede shake bevat alle voedingswaarde die jij in de ochtend nodig hebt. Bij Lignavita raden wij aan om 's ochtends een shake te drinken uit onze Lignavita Supplus lijn. Deze shake bevat heel wat actieve plantenextracten om je stofwisseling te verbeteren.

Tip: verwarm de chocolade of cappuccino shake een klein minuutje in de microgolf, en geniet van een heerlijk warme drank in de ochtend. Dit drink je in de ochtend met groot genot!

6. Slaap voldoende
Neem je rust. Bij te weinig slaap kan je de koolhydraatverbranding van je lichaam verstoren. Zo krijg je bijvoorbeeld meer trek krijgen en vertraagt je stofwisseling. Denk maar aan in (nacht)shiften werken, door het onregelmatig slapen, kan je meer 'goestingskes' krijgen en ga je onnodige en ongezonde snacks nuttigen.

7. Drink veel water
Water, water, water! Water drinken blijft de beste tip voor een gezond lichaam. Drink niet in één keer heel veel water, maar verspreid 2 l water drinken over de hele dag. Het drinken van ijskoud water kan effectief zijn voor je stofwisseling. Je lichaam moet op die manier meer energie verbruiken om het water weer op te warmen.

8. Kruid je eten goed af met cayenne- of zwarte peper
Rode en zwarte pepers bevatten een stof die je stofwisseling een boost geven.

9. Beweeg
Ga jezelf niet extreem uitputten in de sportschool, maar ga voor elke dag een beetje beweging. Een kleine wandeling op de middag, een online yogasessie, een fietstochtje,... Alle kleine beetjes doen wonderen!

    20-10-2020 16:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ALLE NIEUWTJES OP ONZE SHOP ? SCHRIJF JE DAN HIER IN.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookiesGRATIS He-Shi Tanning Mitt !!!
Bij 2x He Shi Tanning producten


Check hier He-Shi