Categorieën

Lekkere gezonde ijsjes

  22-07-2020  

Lekkere gezonde ijsjes ROZE YOGHURT IJSJES   Ingrediënten : 300 g yoghurt 100 g aardbeien  50 g frambozen  1 el honing   Bereidingswijze : Doe de yoghurt in een kom en meng met de honing. Plet de aardbeien en frambozen met een vork (je kan ook ingevroren fruit kiezen, laat dit dan eventjes ontdooien voor je gaat pletten). Meng het fruit met de yoghurt en giet in de ijsvormpjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de vriezer.   WATERMELOEN IJSJES Ingrediënten : 1 kleine watermeloen   Bereidingswijze : Verwijder de pitten uit de watermeloen en stop de stukken in de blender. Giet in de ijsvormpjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de vriezer.   KIWI-ANANAS IJSJES...

Lees meer

Enkele gezonde marinades

  10-07-2020  

Enkele gezonde marinades 2 recepten voor marinade:    - marinade oregano en chilipeper: 4 el olijfolie, 1 el gedroogde oregano, 1 tl chilipoeder, 1 tl zeezout, 1 tl knoflookpoeder  -  citroen en koriander: 4 el olijfolie, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl sereh (citroengraspoeder), ½ bos koriander (fijngehakt), snuf zeezout, snufje zwarte peper uit de molen

Lees meer

Tzatziki

  07-07-2020  

Tzatziki Zelf tzatziki maken? 1 komkommer 250 ml Griekse yoghurt 2 teentjes knoflook paar druppels limoensap peper zout 1 el olijfolie verse dille Was de komkommer en droog deze af. Zet het vergiet in de schaal (zorg dus dat dit past) en rasp de komkommer boven het vergiet. Je zult zien dat er direct al heel veel vocht uit de komkommer komt…. Wanneer je de komkommer helemaal hebt geraspt, druk je met de bolle kant van een lepel op de komkommer om het vocht eruit te drukken. Laat de komkommer 5 minuutjes staan en druk opnieuw het vocht eruit, bijvoorbeeld door met de lepel nog weer te drukken en door met wat keukenpapier te deppen. Laat weer staan en herhaal nog een laatste keer, nu zou het meeste vocht er wel uit moeten zijn! Giet het vocht weg en maak...

Lees meer

Vispapillot

  07-07-2020  

Vispapillot Vispapillot   Een van de lekkerste gerechtjes op de barbeque blijft nog steeds de vispapillot. Bovendien is het super makkelijk om te maken en je kan er zo creatief mee zijn als je maar wilt. Koken in papillot is een vorm van stomen. Het vlees of de vis worden samen met groenten, kruiden en bijvoorbeeld een scheutje water of ontvette bouillon verpakt in aluminiumfolie. Het gerecht wordt op de barbecue in zijn eigen vocht en stoom gegaard. Terwijl alle smaken en geuren behouden blijven, komt deze bereidingstechniek ook de sappigheid en de voedingswaarde van het gerecht ten goede. Ideaal voor wie vetarm wil barbecueën. Eigenlijk kan je er zelf insteken wat je wilt. Meestal 1 stuk vlees of vis met daarbij wat versgesneden groentjes, olijfolie en kruiden. Hierbij 2 lekkere...

Lees meer

Een gezonde Banana Split

  04-03-2020  

Een gezonde Banana Split Banana split - Shake 115 ml water met 3 maatschepjes Lignavita Supplus banaan . Doe het in een klein potje en plaats een uurtje in de diepvries. Bij de servering smelt een eetlepel Lignavita chocopasta in de microgolf (30 seconden op maximaal vermogen). Giet de choco over de bevroren Supplus banaan en je hebt een lekkere banana split.

Lees meer

Eiwitrijke pannenkoek

  21-02-2020  

Eiwitrijke pannenkoek Eiwitrijke pannenkoek Voor één pannenkoek, meng 1 volle lepel QNT Protein Pancake poeder (30 g) met 60 ml magere melk of water. Meng krachtig tot het lijkt op een klassiek pannenkoekbeslag. Bak in een hete braadpan de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Bij de servering smelt een eetlepel Lignavita chocopasta in de microgolf (30 seconden op maximaal vermogen). Serveer eventueel met blauwe bessen  of een mix van bessen van Purasana en dit gerechtje is een bom aan gezonde energie.

Lees meer

Havermout koekjes

  21-02-2020  

Havermout koekjes Havermout koekjes Receptje voor +/-10 koekjes :  Ingrediënten: 2x havermout appel kaneel Lignavita 25gr havermout 2 EL sojamelk ongezoet 4 dadels ontpit 1 ei 1 stukje chocolade 75% cacao ,fijn gemaakt Snij de dadels in fijne stukjes en meng met het ei. Meng de havermout Lignavita appel kaneel met 25 Gr havermout en de fijn gemalen chocolade. Voeg het dadelmengsel toe alsook de sojamelk en meng goed. Maak kleine rondjes en duw ze een beetje plat. Bak 20 min op bakpapier in een voorverwarmde oven van 180gr.   

Lees meer

Sushi koolhydraatarm

  21-02-2020  

Sushi koolhydraatarm Sushi met bloemkoolrijst Ingrediënten Bloemkoolrijst : 1 bloemkool 1 el olijfolie zeezout naar smaak Vulling: 80 gram verse rauwe zalm (indien je geen fan bent van rauwe vis kan je deze ook pocheren, één volledige zalmmoot kook je in 8-10 minuten gaar) 1 kleine komkommer 2 vellen nori 1 snuifje cayennepeper 1 koffielepel zelfgemaakte mayonaise met een snuifje cayennepeper naar smaak gember, citroenzeste of andere (japanse) kruiden 1 el zwarte sesamzaadjes voor de afwerking Bereidingswijze : Bloemkoolrijst Verwarm de oven voor op ongeveer 210 graden. Hak je bloemkool in kleine stukjes en maal de bloemkool in de keukenmachine tot het op rijst lijkt. (Opgelet! Niet te lang blenden, zorg dat de bloemkool in fijne stukjes is en geen homogene massa) Neem een bakplaat...

Lees meer

Omelet met gezonde groenten

  21-02-2020  

Omelet met gezonde groenten Roerei met een groentenmix Ingrediënten : 3 eieren 20 gram sluimererwten 2 wortelen 50 gram broccoli 1⁄2 paprika 1 lente-ui 1 el olijfolie 1 teentje knoflook 1⁄2 el sambal 1 el sojasaus peper en zout Bereidingswijze : Maak de groenten schoon. Snij de wortels en paprika in fijne reepjes, halveer de sluimererwten en snij de broccoli in kleine roosjes. Snipper de ui fijn en pers het teentje knoflook. Neem een wokpan en verhit 1 el olijfolie. Bak de knoflook en ui glazig (ca. 1 min). Voeg alle groenten toe met 1 el sojasaus in de wokpan en roerbak tot alles beetgaar is. Laat nog 2 min inkoken. Klop de eieren los in een kom, voeg peper, zout en sambal toe. Voeg al roerbakkend op een hoog vuur de eitjes toe en bak tot de eieren gaar zijn.

Lees meer

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ALLE NIEUWTJES OP ONZE SHOP ? SCHRIJF JE DAN HIER IN.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.